Hier zijn ze dan, de beloofde high tea recepten.
Een paar dagen geleden kon je hier lezen hoe de High Tea, of eigenlijk Afternoon Tea is ontstaan. Toen beloofde ik je dat ik binnenkort lekkere recepten hiervoor zou geven. Hier zijn er 6. Bedenk naar smaak nog wat extra sandwiches voor de hartige afwisseling. Eet smakelijk.
1. Scones met Clotted Cream en Jam
Ingrediënten:
- 225 g zelfrijzende bloem
- 55 g ongezouten boter (koud, in blokjes gesneden)
- 40 g suiker
- 150 ml melk
- Een snufje zout
- Clotted cream
- Aardbeienjam
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Zeef de bloem in een kom en voeg de boter toe. Wrijf de boter en bloem samen tot het mengsel op broodkruimels lijkt.
- Voeg de suiker toe en meng goed. Voeg dan geleidelijk de melk toe en roer tot je een zacht deeg hebt.
- Bestrooi je werkblad met bloem en kneed het deeg lichtjes. Rol het uit tot een dikte van ongeveer 2 cm.
- Steek cirkels uit het deeg met een uitsteekvorm en leg ze op een bakplaat.
- Bak de scones 12-15 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
- Serveer warm met clotted cream en aardbeienjam.
2. Mini Zalmsandwiches met Roomkaas
Ingrediënten:
- Mini broodjes (bijvoorbeeld wit of volkoren)
- Gerookte zalmplakjes
- Roomkaas
- Verse dille (fijngehakt)
- Citroensap
- Zwarte peper
Bereidingswijze:
- Snijd de mini broodjes doormidden.
- Smeer een laagje roomkaas op elke helft.
- Leg een plakje gerookte zalm bovenop de roomkaas.
- Besprenkel met een beetje citroensap en voeg fijngehakte dille toe.
- Breng op smaak met zwarte peper.
- Plaats de bovenste helft van het broodje er bovenop en serveer.
3. Fruit op een Stokje
Ingrediënten:
- Druiven
- Aardbeien (gehalveerd)
- Ananas (in blokjes)
- Mango (in blokjes)
- Houten prikkers
Bereidingswijze:
- Rijg de verschillende soorten fruit afwisselend op de houten prikkers.
- Zorg voor een kleurrijke en gevarieerde samenstelling.
- Serveer de fruitprikker op een mooi bord of schaal.
4. Brownie Truffels
Ingrediënten:
- 200 g pure chocolade
- 100 g boter
- 100 g suiker
- 2 eieren
- 1 tl vanille-extract
- 75 g bloem
- Poedersuiker (om te bestrooien)
Bereidingswijze:
- Smelt de chocolade en boter samen au bain-marie.
- Voeg suiker toe en roer tot het is opgelost.
- Klop de eieren en vanille-extract erdoor.
- Zeef de bloem erboven en meng tot een glad beslag.
- Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm en bak ongeveer 25-30 minuten op 180°C.
- Laat afkoelen en vorm kleine truffels.
- Bestrooi met poedersuiker en serveer.
5. Makkelijke Komkommer Sandwiches
Ingrediënten:
- Wit brood (gesneden)
- Roomkaas
- Komkommer (in dunne plakjes)
- Verse muntblaadjes
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Snijd de korstjes van het brood.
- Smeer elke snee in met een dun laagje roomkaas.
- Beleg de helft van de sneetjes met plakjes komkommer en muntblaadjes.
- Bestrooi met zout en peper naar smaak.
- Leg de andere helft van het brood er bovenop en snijd in driehoekjes.
6. Smeuïge Chocolade Brownies
Ingrediënten:
- 200 g pure chocolade
- 150 g ongezouten boter
- 200 g suiker
- 3 eieren
- 1 tl vanille-extract
- 150 g bloem
- 1/4 tl zout
- 100 g gehakte noten (optioneel)
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakvorm met bakpapier.
- Smelt de chocolade en boter samen au bain-marie. Roer tot een glad mengsel en laat het iets afkoelen.
- Voeg de suiker toe aan het chocolademengsel en roer goed door.
- Klop de eieren één voor één in het mengsel. Voeg het vanille-extract toe en meng goed.
- Zeef de bloem en het zout boven het mengsel en vouw het voorzichtig in tot alles goed gemengd is.
- Voeg indien gewenst gehakte noten toe en roer ze erdoor.
- Giet het beslag in de voorbereide bakvorm en strijk het oppervlak glad.
- Bak de brownies in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 25-30 minuten, of tot een tandenstoker in het midden gestoken er schoon uitkomt met een paar vochtige kruimels.
- Laat de brownies volledig afkoelen in de vorm voordat je ze in vierkantjes snijdt.