Deze wortel-sinaasappelsoep is zo lekker dat je de kom schoon wilt likken. Gewoon doen! Extra lekker met eigengemaakte bouillon.
Ingrediënten:
- 500 gram wortelen, geschild en in plakjes gesneden
- 1 grote ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 liter groentebouillon (zelfgemaakt of van een blokje)
- 250 ml vers sinaasappelsap (van ongeveer 3-4 sinaasappels)
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1/4 theelepel kaneelpoeder
- Snufje nootmuskaat
- 60 ml room (optioneel, voor een romige textuur)
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie of koriander voor garnering
Instructies:
- Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht en lichtbruin zijn.
- Voeg de gesneden wortelen toe aan de pan en roer ze samen met de uien en knoflook. Laat ze een paar minuten bakken om de smaken te ontwikkelen.
- Giet de groentebouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat de soep zachtjes sudderen tot de wortelen gaar zijn. Dit duurt meestal ongeveer 15-20 minuten.
- Voeg vervolgens de gemberpoeder, komijnpoeder, kaneelpoeder en een snufje nootmuskaat toe. Roer goed door en laat het nog een paar minuten pruttelen om de kruiden hun smaak af te geven.
- Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of in porties in een blender tot een gladde en zijdezachte textuur is bereikt.
- Giet het vers geperste sinaasappelsap bij de gepureerde soep en roer goed door. Het sinaasappelsap geeft een heerlijk frisse smaak aan de wortelsoep.
- Als je de soep graag romiger wilt maken, voeg dan nu de room toe en roer goed door.
- Breng de wortel-sinaasappelsoep op smaak met zout en peper naar wens.
- Serveer de soep in kommen en garneer met verse peterselie of koriander.
Deze wortel-sinaasappelsoep is een smaakvolle en gezonde optie voor een lichte maaltijd. Geniet ervan!
Foto’s: Pixabay en Y. Shuraev@Pexels.