In augustus en september kunnen tomaten geoogst worden. Heb jij een flinke oogst, dan word je vast blij van onze recepten. De soep en saus kan je invriezen.

Om vers te eten.

**Caprese Salade:**
   Ingrediënten:
   – Rijpe tomaten
   – Verse mozzarella kaas
   – Verse basilicumblaadjes
   – Extra vierge olijfolie
   – Balsamico azijn
   – Zout en peper naar smaak

   Snijd de tomaten en mozzarella in plakjes. Leg ze afwisselend op een bord. Garneer met verse basilicumblaadjes. Besprenkel met olijfolie en balsamico azijn. Breng op smaak met zout en peper.

**Tomatensalsa:**
   Ingrediënten:
   – Rijpe tomaten
   – Ui
   – Jalapeño peper
   – Koriander
   – Limoensap
   – Zout naar smaak

   Hak de tomaten, ui, jalapeño peper en koriander fijn. Meng met limoensap en zout. Serveer als dip met tortillachips of als topping voor gegrild vlees of vis.

**Gevulde Tomaten:**
   Ingrediënten:
   – Grote rijpe tomaten
   – Couscous of quinoa
   – Feta kaas
   – Verse kruiden (bijv. peterselie, dille)
   – Olijfolie
   – Zout en peper naar smaak

   Snijd het bovenste gedeelte af en hol ze voorzichtig uit. Bereid couscous of quinoa volgens de instructies. Meng met verkruimelde feta, fijngehakte kruiden, olijfolie, zout en peper. Vul de tomaten met dit mengsel.

Om (deels) in te vriezen

**Pasta met Tomatensaus:**
   Ingrediënten:
   – Rijpe tomaten
   – Ui
   – Knoflook
   – Basilicum
   – Pasta naar keuze
   – Olijfolie
   – Zout en peper naar smaak

   Fruit ui en knoflook in olijfolie. Voeg tomaten toe en laat sudderen tot ze uiteenvallen. Voeg fijngesneden basilicum toe en breng op smaak met zout en peper. Serveer over gekookte pasta.

**Tomatensoep:**
   Ingrediënten:
   – Rijpe tomaten
   – Ui
   – Knoflook
   – Groentebouillon
   – Olijfolie
   – Zout en peper naar smaak

   Fruit de ui en knoflook in olijfolie. Voeg de in stukken gesneden tomaten toe en bak ze kort. Voeg groentebouillon toe en laat sudderen tot de tomaten zacht zijn. Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper.

Eet smakelijk!

Afbeelding van Lukas Bieri via Pixabay

Je wilt dit vast ook lezen..