Ingrediënten:
- 2 rijpe avocado’s
- 1 tomaat, in kleine blokjes gesneden
- 1/4 kopje fijngehakte rode ui
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 limoen, het sap
- 1/4 kopje fijngehakte verse koriander
- 1/2 theelepel gemalen komijn
- Zout en peper naar smaak
Instructies:
- Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in een middelgrote kom.
- Gebruik een vork om de avocado’s te prakken tot je de gewenste consistentie hebt. Sommige mensen geven de voorkeur aan een gladde guacamole, terwijl anderen graag wat stukjes avocado in hun dip hebben.
- Voeg de fijngehakte rode ui, tomaat en knoflook toe aan de kom met avocado.
- Pers de limoen uit boven de kom en meng alles goed door elkaar om de smaken te combineren.
- Voeg de fijngehakte koriander en gemalen komijn toe aan de guacamole. Breng op smaak met zout en peper naar jouw voorkeur.
- Proef de guacamole en voeg indien nodig extra limoensap, zout of peper toe.
- Dek de guacamole af met plasticfolie, zorg ervoor dat het folie direct op het oppervlak van de guacamole zit om verkleuring te voorkomen. Laat het minstens 30 minuten in de koelkast rusten om de smaken goed te laten intrekken.
- Serveer de guacamole met tortillachips, groenten zoals wortelschijfjes, paprika en komkommer, of gebruik het als een smakelijke topping voor taco’s, nacho’s of gegrild vlees. Wil jet het liever pittiger? De echte durfal doet er een paar druppels van deze sauzen bij. Zet alvast een emmertje water klaar!
Geniet van je heerlijke zelfgemaakte guacamole-dip!
Foto: RDNE Project @Pexels.