Jippie, deze kou is perfect om binnen te genieten van eigengemaakte chocoladedrankjes. Een kopje warme choco is eigenlijk altijd al lekker maar met deze recepten wordt het nog moeilijker om het bij slechts één te houden.
Welke vindt jij het lekkerst?
Voor je begint
Zorg voor goede kwaliteit smeltchocolade.
Warm de melk rustig op.
Begint de melk te borrelen, dan kookt het bijna over.
Let op dat je de melk niet laat overkoken, dat wil je namelijk echt niet heven schoon te maken.
Chocoladedrankjes zijn prima te maken met plantaardige melk.
Zet versiering zoals slagroom, marshmallows, wafelkoekjes en sprinkels alvast klaar.
Na het maken ben je verplicht de tijd te nemen om te genieten.
In plaats van kruidnoten:
Ingrediënten:
2 kopjes melk (elke soort naar keuze: volle melk, amandelmelk, havermelk, enz.)
50 gram pure chocolade, in stukjes
1 kaneelstokje
2-3 kruidnagels
Een snufje gemalen nootmuskaat
Een snufje cayennepeper (optioneel voor wat pit)
Optioneel: suiker of honing naar smaak
Instructies:
Verwarm de melk in een pan op middelhoog vuur. Voeg de kaneelstokjes, kruidnagels, nootmuskaat en cayennepeper toe.
Roer de stukjes pure chocolade erdoor en blijf roeren tot de chocolade volledig is gesmolten.
Laat het geheel een paar minuten sudderen (niet laten koken) zodat de kruiden hun smaak afgeven aan de melk.
Proef en voeg indien nodig suiker of honing toe naar smaak.
Haal de pan van het vuur en verwijder het kaneelstokje en de kruidnagels.
Giet de chocolademelk in mokken en geniet ervan!
Voor een chocolademelk met bloemige tonen kun je experimenteren met lavendel of rozenwater.
Flower power:
Ingrediënten:
2 kopjes melk
50 gram melkchocolade, in stukjes
1 theelepel gedroogde lavendelbloemen (eetbare, biologische lavendel)
Een snufje vanille-extract
Optioneel: honing of suiker naar smaak
Instructies:
Verwarm de melk op middelhoog vuur in een pan. Voeg de gedroogde lavendelbloemen toe.
Wanneer de melk begint te sudderen, voeg je de stukjes melkchocolade en het vanille-extract toe.
Roer goed tot de chocolade volledig is gesmolten en de lavendelaroma’s zich vermengen met de melk.
Proef de chocolademelk en voeg indien gewenst wat honing of suiker toe voor extra zoetheid.
Giet de lavendel-chocolademelk in mokken en garneer eventueel met een paar lavendelbloemetjes voor een mooie presentatie.
Dit recept van een overheerlijke chocoladetaart mag je niet missen. Of probeer deze chocolade verrassing!
Kickstart chocoladedrankjes voor Dare Devils:
Ingrediënten:
2 kopjes melk
50 gram pure chocolade, in stukjes
1/2 theelepel chilipoeder of een snufje cayennepeper
Een snufje gemalen komijn
Een snufje zeezout
Optioneel: 1 eetlepel ahornsiroop of suiker
Instructies:
Verwarm de melk in een pan op middelhoog vuur.
Voeg de stukjes pure chocolade toe en roer tot ze volledig gesmolten zijn.
Voeg het chilipoeder (of cayennepeper), gemalen komijn en zeezout toe. Meng goed.
Als je het wat zoeter wilt, kun je wat ahornsiroop of suiker toevoegen naar smaak.
Schenk de pittige chocolademelk in mokken en geniet van deze verrassende smaakcombinatie!
Afbeeldingen gemaakt met Bing Immage creator.