Zelfs bij druilerig weer tover je de zomer op jouw bord met deze super eenvoudige caprese salade. De lekkerste gerechten hoeven helemaal niet ingewikkeld te zijn. Daarom heb ik een reeks gemaakt met recepten waar je slechts 5 ingrediënten voor nodig hebt. Lekker, makkelijk, goedkoop en gezond zodat je geld en tijd over houdt om andere leuke dingen te doen.
Wil je dit liever als zomers hoofdgerecht? Doe er dan gemengde sla of rauwe spinazie en een ciabatta bij.
Caprese Salade Ingrediënten:
- 2 rijpe tomaten, in plakjes gesneden
- 125 g mozzarella, in plakjes gesneden
- Verse basilicumblaadjes
- Balsamico
- Zout en peper naar smaak
Bereiding:
- Leg afwisselend plakjes tomaat en mozzarella op een serveerschaal.
- Garneer met verse basilicumblaadjes.
- Besprenkel met balsamico en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de Caprese-salade direct als voorgerecht of bijgerecht.
Wil je dit liever als zomers hoofdgerecht? Doe er dan gemengde sla of rauwe spinazie en een ciabatta bij.
Eet smakelijk!
Échte balsamico.
Met een gewone, goedkope balsamico azijn maak je een prima salade. Maar ben je een echte gourmand die kiest voor kwaliteit en niet kijkt op een paar (of veel)centen dan kan je helemaal los gaan op de azijn.
Wist je dat de balsamico er in alle soorten en maten is en dat je dit best mag vergelijken met een goede wijn? Een echt goede balsamicoazijn wordt door het rijpingsproces steeds intenser en zoeter. De azijn op onderstaande advertentie is van de familie Mussini. Deze familie heeft zich duidelijk verdiept in balsamico want ze hebben een hele lijn met azijnen die tussen de 7 en 100 jaar rijpen. Wil je er meer over lezen, klik dan op de link (vergeet niet te checken of die fles niet per ongeluk in jouw winkelwagentje staat!!!) Dit exemplaar heeft “slechts” 21 jaar gerijpt. Ik ben benieuwd hoe duur die 100 jaar fles is!
Foto’s: Table @Pexels en Vural Yavas @Pexels.