Inspiratie

Laat de teugels wat vieren.

Laat de teugels wat vieren, neem eens een stapje terug en geniet van het moment. En stop alsjeblieft met dat eeuwige vergelijken want daar wordt niemand blij van. Ook jij niet.
We hebben een talent ontwikkeld voor het streven naar perfectie in alles wat we doen. En dat begint al vroeg. Zodra een baby een paar maanden oud is, lijken ouders al te concurreren met hun vrienden over de ontwikkeling van hun kind.

Baby’s vergelijken

“Kan jouw kleintje dit al?” is een vraag die al snel gesteld wordt, met een subtiele vergelijking als resultaat. Terwijl ouders trots zijn op de prestaties van hun kinderen, is er ook die onbewuste drang om te zien hoe ze zich verhouden tot anderen van dezelfde leeftijd.
Hoewel baby’s zich op dat moment nog niet bewust zijn van die vergelijkingen, begint het grote wedijveren ongemerkt al vroeg.

Je bent helemaal goed zoals je bent. Lees meer in dit mooie artikel.

School

Op school draait alles om cijfers en resultaten. Inlevingsvermogen en behulpzaamheid lijken op de achtergrond te raken.
En dan komt de fase van schoolkeuzes, waarbij we allemaal streven naar het hoogst haalbare. Maar maakt dit ons eigenlijk wel gelukkig?

Jouw passie

Met zo’n start is het geen wonder dat we zo gefocust zijn op prestaties. Plotseling is een spelletje alleen nog maar leuk als we winnen. Sporten wordt een strijd in plaats van een plezierige en gezonde bezigheid. Onze beroepskeuze wordt vaak bepaald door financiële overwegingen in plaats van onze passie te volgen.

Laat de teugels vieren en geniet meer

Laten we de teugels eens wat laten vieren, want constant streven naar perfectie maakt ons niet per se gelukkiger. We zijn zo perfectionistisch geworden dat we vergeten zijn te genieten van de reis naar ons doel, in plaats van alleen maar gefocust te zijn op de eindbestemming. Laat perfectionisme niet de vreugde uit ons leven halen.

Afbeelding van Mariya via Pixabay

Je wilt dit vast ook lezen..