Pittige Linzensoep

Ingrediënten pittige linzensoep:

  • 1 kopje rode linzen, goed afgespoeld
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 grote wortel, in blokjes gesneden
  • 1 stengel bleekselderij, in blokjes gesneden
  • 1 blik (400 g) tomatenblokjes
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/4 theelepel cayennepeper (pas dit aan naar smaak voor gewenste pittigheid)
  • 1 laurierblaadje
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Vers citroensap (optioneel, voor serveren)
  • Verse peterselie of koriander, fijngehakt (voor garnering)

Instructies:

  1. Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak tot deze zacht en glazig is, voeg dan de knoflook toe en bak kort mee tot het geurig is.
  2. Voeg de wortel en bleekselderij toe en bak deze een paar minuten mee tot ze iets zachter zijn geworden.
  3. Voeg de tomatenblokjes, groentebouillon, rode linzen, komijnpoeder, paprikapoeder, cayennepeper en laurierblaadje toe. Roer alles goed door elkaar.
  4. Breng de soep aan de kook, zet het vuur lager en laat het geheel ongeveer 20-25 minuten sudderen, of tot de linzen en groenten gaar zijn en de soep een mooie textuur heeft gekregen.
  5. Verwijder het laurierblaadje en breng de soep op smaak met zout en peper.
  6. Als je van een dikkere soep houdt, kun je een deel van de soep pureren met een staafmixer en terug in de pan gieten.
  7. Serveer de pittige linzensoep in kommen, besprenkel met een beetje vers citroensap (als je wilt) en garneer met gehakte verse peterselie of koriander.

Deze pittige linzensoep is niet alleen lekker, maar ook voedzaam en hartverwarmend. Perfect voor koude dagen of wanneer je behoefte hebt aan een beetje pit in je maaltijd. Geniet ervan met een stuk vers brood of een frisse salade aan de kant. Smakelijk eten!

Foto’s: Alesia Kozik & Pexels

Je wilt dit vast ook lezen..